Tervolan kylä kutsuu tutustumaan

Tervolan kylä sijaitsee Iin ja Kaustisen välisellä tiellä. Kylä sai alkunsa jo varhaiskeskiajalla ja sen maatalous ja teollisuus ovat vaikuttaneet suuresti kylän kehittymiseen. Tervolassa on runsaasti nähtävää ja koettavaa. Mikä parasta, kylässä on monia mahdollisuuksia tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan.

Jos haluat saada otteen Tervolan elämäntyylistä, voit aloittaa vanhan ravintolan, Legmanin, terassilta. Ravintolassa voi maistella paikallisia herkkuja ja vierailla historiallisissa ostarivaunuissa. Kylässä toimii myös leipomo ja tila-ajoneuvomuseo, joita voi käydä katsomassa.

Kylässä on monia mielenkiintoisia museoita ja gallerioita. Tutustuaksesi paikalliseen taiteeseen voit kylissä ajaa maalaismiljöössä sijaitsevaan Taidekeskus Purnukkaan. Museossa esitellään modernia taidetta paikallisten taiteilijoiden toimesta.

Tervola on erittäin aktiivinen paikkakunta ja löydät Kylistöltä paljon aktiviteetteja: retkeilymahdollisuuksia, melontaa ja vaelluksia Peltosaaren luonnonpuistossa sekä talviurheilumahdollisuuksia latujen ja hiihtokeskusten muodossa. Kuparimajan lumenurmessa voit myös harrastaa fatbike-ajeluita, joista upeita maisemia avautuu miltei ympäri vuoden erilaisilla sateilla. Kylistölta löytyy myös kahvila, jossa vieraat voivat nauttia olutsaunaillan pikkulinnuista tulipalon ympäröimissä maisemissa.

Matka Tervolaan on siis ehdottomasti kokemisen arvoinen! Kannattaa ehdottomasti poiketa kylissä ja tutustumaan paikalliseen tarjontaan hyvistä vibeist ja merkityksellisistä hetkist!

Tänä kesänä on tullut aika tutustua Tervolan kylään! Tervolan kylä Kainuun maakunnassa tarjoaa luonnon lähellä lomailua kaikenlaisille vieraille.

Kivikylän alueen alueella on hiljaisen tunnelman vallitessa sekä rantojen puuteri että monta elämisen arvoa ilmenticken maaseutuelämä. Kylällä on historiallista tunnelmaa, sillä kauan sitten itse kylä itsessään pyrittiin liikkuvaiseen elantoon ja sen piirissä oli sekä marjastusta että metsästysä. Nykyisin Tervolassa asuu noin 411 asukasta ja se on erinomainen paikka tutustua paikalliseen kulttuuriin ja elintapoihin.

Kaupallisen elinkeinon osalta Tervollasin tarjoaa paljon. Kolme leipomoa tarjoavat paikallisen leipomon suolaista tunnelmaa, jos etsit jotakin heidän herkullisen tarjontansa äärestä, ja lisäksi pienoiset putiikit, tuote-esittelijöiden tehdasmyymälöissä esittelemme paikallisten tuotteiden erityispiirteitä.

Kulttuuriseen elinkeinoelämäseen kuuluvat myös erilaiset festivaalit ja tapahtumat. Kesän aikana Tervolassa juhlitaan paikallista perinnettä His Hunter -festivaalin muodossa sekä koko kunta on tietysti mukana Midsummer Music Celebrations -tapahtumassaan. Heille, jotka haluavat tutustua alueen historiaan, on myös museo, josta he voivat saada laajemman ymmärryksen paikallisesta elintavasta.

Kokonaisuutena vierailu Tervolaan voi olla uskomattoman yksinkertainen. Se on erityisen suosittu maastopyörittelijöiden ja vesimoottoripyörittelijöiden keskuudessa ja alueelta löytyy runsaasti tehtavia ratsastuspolulle. Bradan luonnonsuojelualue tarjoaa puistomaisia nautintoja jokaiselle sielulle, ja patikoinnin ystäville ovat polut ‘Jalky Path’ ja ‘Vamppu-Path’.

Tervolassa vieraileminen voi olla silmi-kaulille herkku; ravintoloissa on rajattomasti rikasta ruokaa of menuitem and sweet pastries. Kyllt tulevat aina tervetulleita!

Tervolan kylä sijaitsee Lapin maakunnassa. Se on viihtyisä ja rauhallinen paikka, jossa on ilo viettää lomaa. Kylässä on paljon asioita nähtäväksi, kuten hiljentymispaikkoja, kelkkailureittejä ja jopa saaristolaismuseo!

Kylässä on myös useita eri tapahtumia. Joka talvi Tervolassa järjetetään Lumirallit, jonka aikana voit osallistua moottorikelkka- ja ratarallin lisäksi muihin vaihteleviin lumilajeihin. Jos haluat nauttia vieläkin levollisemmasta lomasta, voit kierrellä muutamilla patikoinnin ja retkeilyn reiteillä tai tarkastella lintulajeja erilaisissa luontokeskuksissa.

Jos kaipaat hyvää ruokaa, Tervolassa on myös paljon vaihtoehtoja. Paikalliset ravintolat tarjoavat monenlaista herkullista kotiruoan aina Lappi-ruuista pihveihin ja höyrytettyyn kalasoppaan.

Tervola sopii loistavasti niille, jotka haluavat viettä aikaa laadukkaassa ympäristössä ja tutustua seudun historiaan ja kulttuuriin. Menemme sinua varten avoimin mielin – ole yksin, ystävien kanssa tai perheen kanssa – ja nautitaan kaikesta, mitä paikka voi tarjota!