Tutustu Tervolatalon vanhaan taloon

Tervolatalo on 100 vuotta vanha talo Helsingin sydämessä. Talo on hiljattain remontoitu ja muutettu ulkoilmamuseoksi, joka on nyt avoinna yleisölle.

Tervolatalo on entisöity 100 vuotta vanha rakennus, joka on alun perin rakennettu Tervolan perheen kesäasunnoksi. Rakennus on alunperin suomalaisen arkkitehti Aarno Ruusuvuoren suunnittelema ja valmistunut vuonna 1910. Se sijaitsee Honkilahden rannalla Töölönlahden vieressä ja sijaitsee Helsingin keskustan ja Pihlatien välissä.

Tervolatalo on vuonna 1785 rakennettu talo, joka sijaitsee Helsingin sydämessä ja toimii nykyään kaupungin vierailukeskuksena.

Tämä artikkeli antaa yleiskatsauksen Tervolatalon historiallisiin tapahtumiin. Kodinkäytöstä nykyiseen vierailukeskukseen se on nähnyt monia erilaisia käyttötarkoituksia ja omistajia aikojen saatossa.

Tervolatalo ei ole normaali tylsä vanha talosi. Se on talo, jolla on mitä epätavallinen muotoilu. Muotoilu antaa talolle poikkeuksellisen julkisivun, joka herättää aina huomiota.

Tämän vanhan talon ainutlaatuisin piirre on sen julkisivu, joka on huolellisesti tehty pöllön pään näköiseksi. Kaksi suurta silmää etuoven molemmilla puolilla ovat vain yksi esimerkki tästä ainutlaatuisesta design-elementistä.

Vanha talo muutettu kahvilaksi

Helsingin Old House Cafe on vanhasta talosta vuodelta 1878 rakennettu kahvila, jonka arkkitehti Rolf Hasu on muuntanut kahvilaksi.

Old House Cafe on ainutlaatuinen vierailukohde kaikille historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille. Paikka on täynnä vintage-huonekaluja ja tarjoaa suomalaista kahvia, kakkuja ja tuoreita leipiä nautittavaksi.

Tervolatalo on vanhaan taloon rakennettu kahvila. Se on tarjonnut kahvia vuodesta 2014. Se on voittanut useita palkintoja suunnittelustaan, arkkitehtuuristaan ja sisustuksestaan.

Rakennuksen omistaja kertoo, että vanhoista taloista on mahdollista muuttaa ravintoloksi tai kahvilaksi, mutta moni ei halua tehdä sitä, koska kustannukset ovat korkeat.

Suomalainen Tervolatalo on muuttanut vuosisatoja vanhan talon Turussa kahvilaksi.

Vanhan talon ensimmäisestä peruskorjauksesta on kulunut vain viisi vuotta, mutta nyt se on iso kaksikerroksinen ravintola ja kahvila, johon mahtuu jopa 70 henkilöä. Rakennus rakennettiin alun perin koulutaloksi vuonna 1882 ja sitä käytettiin myöhemmin tuotantohallina.

Vieraile vanhassa Tervolatalon talossa

Tervolatalo on historiallinen rakennus Turussa. Talon rakensi 1600-luvulla tohtori Johan Tervolatto, joka oli ensimmäisiä lääkäreitä Suomessa.

Rakennus on säilynyt ja toimii nykyään museona. Tervolato on ollut kansallinen kulttuuriperintökohde vuodesta 1991.

Rakennus toimii nykyään Baltoscandian Design Museumina.

Tervolatalon talo on rakennettu vuonna 1873 paperi-, tekstiili- ja puutuotteiden valmistaja Ulric Tervolatalolle. Se on yksi mielikuvituksellisimmista malleista, joka leimaa tälle ajanjaksolle Helsingin historiassa. Talon suunnitteli Carl Ludwig Engel, joka oli tehnyt uran Helsingin tärkeimmän arkkitehdin Herman Geselliuksen (1810–1891) toimistossa.

Tervolatalo on vanhan kesämökin nimi, jossa Karl Marx kirjoitti monet kuuluisimmista kirjoistaan. Se sijaitsee Järvenpäässä, Suomessa. Talon ensimmäinen omistaja oli varakas liikemies nimeltä Tervolata, jonka alkuperäinen talo on rakennettu vuonna 1830.

Karl Marx kirjoitti joitain tunnetuimmista teoksistaan täällä. Hänen kirjansa “Capital” julkaistiin ensimmäisen kerran täällä, ja hän kirjoitti myös “The Kommunist Manifesto” ja “Das Kapital”.